Egyszerű lépések a jobb raklapos szállítás érdekében

raklapos szállítás, raklapok

A közúti árufuvarozásban valószínűleg a raklapos szállítás a leggyakrabban végzett szállítási változat. A 31,5 kilogrammot meghaladó tömegű rakományt egészségügyi és biztonsági okokból raklapon kell szállítani.

Legyen szó általános rakományról, ömlesztett áruról, részrakományról vagy teljes rakományról, ezek mind szorosan kapcsolódnak a raklapos szállításhoz. Az összes raklaptípus közül az euro-raklapokat használják a leggyakrabban. Nagy előnyük, hogy nagyon erős fából készültek, így újra és újra használhatóak.  Bárki, aki raklapon szeretne árut szállítani, segíthet abban, hogy áruja biztonságosan megérkezzen a rendeltetési helyére. A szállítóknak követhetik a következő tippeket.

 

Válassza ki a megfelelő raklapot

Az elmúlt években sokféle típusú és formájú raklap honosodott meg különféle áruk és célok érdekében. A kis raklapok olcsóbbak, mint a nagyobbak, de aki itt spórol, az nemcsak az áru sérülését kockáztatja, hanem azt is, hogy a raklapot nem viszi magával a szállító cég. Győződjön meg arról is, hogy a raklap jó állapotban van.

 

Az árukat egymásra érdemes halmozni

Ha a dobozokat raklapon kívánja szállítani, akkor azokat oszlopszerűen egymásra kell helyezni. Győződjön meg arról is, hogy a súly egyenletesen oszlik el a raklapon, hogy ne fakadjanak ebből problémák a raklapos szállítás során.

 

Semmit ne hagyjon kilógni

Ha a tárgyak oldalra nyúlnak ki a raklapokon, könnyen megsérülhetnek. A cégeknek saját érdekükben meg kell győződniük arról, hogy áruik egy szintben vannak a raklappal.

 

Tartsa laposan a rakományt

Minél laposabbra van csomagolva a raklap, annál kisebb az áru elvesztésének vagy megsérülésének kockázata a raklapos szállítás közben.

 

Egyértelműen címkézze

Mint minden szállítási módnál, a rakodó cégeknek gondoskodniuk kell arról, hogy a rakomány megfelelően fel legyen címkézve, és ha szükséges, kezelési utasításokkal is a raklapos szállításkor. Ide tartozik még: az esetleges régi címkék eltávolítása.

 

Rögzítse az árukat a raklapon

A legjobb, ha az árut stabil anyaggal rögzíti, például pántokkal. Amikor a raklapon lévő cikkeket zsugorfóliába csomagolja, ügyeljen arra, hogy a zsugorfólia a raklap alját is körülfogja.

Related Post