Kétszemélyes háttal ülős hinta

hinta

Párban hintázni még jobb, mint egyedül, ebben szolgálja ki a gyerekeket a kétszemélyes hinta. Ráadásul a jatszoterland.hu oldalán egy háttal ülős típust vásárolhatunk meg, ami fokozza az élményt, hiszen közben a gyerekek nyugodtan bámészkodhatnak, nézhetik az egyéb történéseket, és beszélgethetnek önfeledten.

Kicsit izgalmasabbá is teheti a hintázást, hogy nem látják a másikat, így egymásra hagyatkozva, a bizalmat erősítve kell kapcsolódniuk a hintázás élményében. Szinte testvérterápiára is alkalmas ez a hinta, legyen szó akár békítésről, mivel nem kell rögtön egymás szemébe nézniük, mégis egy hintán ülve élhetnek meg közösen egy játék élményt. A kétszemélyes hinta fejleszti a közösségi beállítottságot és gondolkodást, hiszen a hintára nézve rögtön a páros élmény jut a gyerekek eszébe, szemben a magányosabb, individualistább élményt jelentő egyszemélyes hintákkal.

Érdemes játékokkal is hangsúlyt fektetni a gyerekek közösségi tudatába, főleg, mivel a gyerekkorban kell megtanulni, hogy nemcsak ők vannak a világon, nemcsak őket kell kiszolgálni, és nemcsak az ő érdekeik számítanak, hanem a társaikéi, testvéreikéi is. Valamint az élményszerzés mindig nagyobb társaságban, mint egyedül. Így az ilyen játék eszközök mögött megbújik ez a nevelő és tanító szándék is, ami biztosan a gyerekek javára válik minden téren.

Related Post