Mi minden határozza meg a műanyag ablak árát?

műanyag ablak és pár

Amikor műanyag ablakot vásárolunk, érdemes tisztában lenni azokkal a szempontokkal, melyek kihatással lesznek a kifizetendő összegre. Ugyanis, ennek fényében azt is tudni fogjuk, milyen tényezőket kell megfigyelnünk egy műanyag ablak esetében, ha jól szeretnénk járni a vásárlással.

Ami az árban meghatározó szerepet tölt be, az a műanyag ablak minőségében is lényeges szempontot jelent. A légkamrák ára az egyik olyan tényező, ami a műanyag ablakok árát is meg fogja határozni. Miért? Azért, mert a légkamrák felelnek a műanyag ablak hőszigetelési képességéért. Nem önmagukban, mert kéz a kézben járnak a beépítési mélységgel is. Ugyanis a levegő az egyik legjobb szigetelőanyag, ezért vannak légkamrákra osztva a nyílászárók.

Minél több légkamra lesz, annál színvonalasabb lesz a hőszigetelés is. Viszont csak abban az esetben, ha a kamrák száma és a beépítési mélység arányos. Tehát elmondható, hogy minél több légkamra van egy adott műanyag ablakban, annál magasabb lesz az ára. Emellett még érdemes figyelni a profil falvastagságát is. Ezen felül a tok ára, a keret ára, az üveg ára, a vasalatok ára és a kilincsek ára is benne lesz a komplett nyílászáró végösszegében. Ezek teszik össze. Ha szeretnénk ár-érték arányban igazán jól járni, érdemes a daidalos.hu oldalán elérhető Salamander profilt vásárolni.

Ezt pontosan azért alkotta meg a gyártó, mert hőszigetelés terén a maga 5 kamrás profiljával felveszi a versenyt a 6-7 kamrás ablakokkal. Miért? Mert a legnagyobb beépítési mélységet alkalmazzák, szemben a 6-7 kamrás ablakok kisebb beépítési mélységével. És kedvezményesebb áron. Tehát ebben is látható, milyen sokat számít a beépítési mélység aránya is, a kamrák száma mellett.

Related Post