Milyen műfű való a teraszokra?

műfű, gyep teraszon

Legújabb trenje korunknak az, hogy műfüvet raknak sokan a teraszukra – igen, belvárosi lakások teraszaira, panelházak teraszaira. Kifejezetten üdítő élmény egy panelrengetegben kilépni a teraszra úgy, hogy nem egy hideg padlóburkolat kerül csupasz lábujjaink közé, hanem a pihe puha műfű szálai. Ennek az élménynek a megélésére ráadásul számos gyeptégla típus közül válogathatunk a webshopokban, számos típus van, ami kevésbé és jobban hajaz az eredeti fűre.

 

A műfű lényegében egy olyan termék, aminek gyártói arra törekednek, hogy a lehető legjobban hasonlítsanak az igazi gyepre. Ennek módja az, hogy szálhosszúságban, színben, textúrában megpróbálják megközelíteni az igazi fű attributumait.

 

A teraszokra bármilyen műfüvet választhatunk a boltok kínálatából. Bár egy teraszon nem mutathat természetesnek egyetlen fű sem, de ettől függetlenül sikkes lehet az összhatás. Vannak olyan műfű fajták, melyek kifejezetten alacson árkategóriába esnek, közepes hosszúságú, természetestől eltérő élénk zöld árnyalatban ragyognak ezek a fűfajták. Valamivel magasabb árkategóriába tartozó füvek viszont már jóval természetesebb hatást tudnak nyújtani. Sok olyan fajta van ezek között, melyek kevert szálasak, azaz vannak hosszabb és rövidebb szálak is vegyesen a gyeptéglán. Ezek sok esetben eltérő árnyalatúak, van köztük különféle zöldes árnyalatú fűszál és barnásak is, ezzel hajazva az élő és a nem élő, elszáradt füvek megjelenésére. Ezen második nagyobb kategórián belül már vannak nagyon drága fűtípusok, melyek már 8000-12000 forintra jönnek ki négyzetméterenként.

 

Azért is előnyös választás egy ilyen gyeptégla, mert roppant hosszú életűek az ilyen füvek.

Related Post