Stabil napvitorla oszlop – a részletekre is ügyelj, ha árnyékolót választasz!

napvitorla oszlop, árnyékolók medence felett

A nyár beköszöntével ismét slágertermékek lettek a különböző árnyékolástechnikai eszközök. A könnyű napernyők a vízparti kikapcsolódás nélkülözhetetlen elemeivé váltak, és az otthoni kertek egyik legkedveltebb eszköze kétségkívül a napvitorla.

Ezúttal abban igyekszünk segíteni, milyen részletekre érdemes ügyelni, ha egy napvitorla beszerzése mellett döntünk.

 

Az anyagok

A napvitorlák esetében gondoljuk át, milyen anyagú termékre van szükségünk: a legfontosabb kérdés, hogy a vászonok közül vízáteresztő vagy vízálló megoldás a legjobb számunkra? Bármelyik mellett is döntünk, fontos, hogy jó minőségű terméket vásároljunk, hiszen egy ilyen típusú árnyékoló akár évekig is nagy segítségként szolgálhat számunkra. Emiatt fontos az is, hogy a napvitorla oszlop is kiváló minőségből készüljön, stabil és tartós eszköz legyen.

 

Miért van szükség egyáltalán a napvitorla oszlopra?

A napvitorla oszlop hasznos, ám nem nélkülözhetetlen. Ha a beárnyékolni kívánt terület határában található egy stabil fa vagy egy fal, amihez rögzíteni tudjuk az árnyékolót, elhagyhatjuk. Azonban ebben az esetben is fontos ügyelni a részletekre, például a kötelek, csavarok minőségére.

 

Miért plusz kiadás egy napvitorla oszlop?

Ha az árnyékolónk rögzítéséhez szükségesek a napvitorla oszlopok, mindenképp számoljunk a többletkiadásokkal. Egyrészt árajánlat kérésnél is jelezzük, ha szükségünk lesz rájuk, így tudunk teljes összeget kapni. Másrészt, tartsuk szem előtt, hogy a rögzítés leggyakrabban betonozással zajlik, ami plusz kiadásokat (és időt) igényel.

Related Post