Új irodai chic: műfű a biofil munkakörnyezetért

műfű

A biofilia egyre nagyobb népszerűségnek örvend napjainkban. Nem véletlen, hiszen egyre több ember él a város közepén, kevés zöldövezettel körbevéve. A lakások és az irodák természet közelivé tételére való törekvés részeként jött létre a biofilia, melynek lényege, hogy növényekkel, és természetes anyagokkal töltjük meg a belső tereket.

Ez a törekvés jó és hasznos is, azonban sokak számár túlzott módon körülményesnek bizonyul, sokan egyszerűen nem vagyunk eléggé „zöld ujjúak” ahhoz, hogy növényekkel bánjunk. De még ha így is van – a biofil otthonok koronája nem más, mint a füvesített belső tér. Egy beltéri füvet ápolni pedig szinte lehetetlen feladat lenne mindannyiunk számára.

Épp ezért a legtöbben nem is tesznek erre kísérletet, ha modern irodai környezetükben füves blokkokat akarnak létrehozni. Helyette az eredetire végtelenül hasonlító műfű mellett döntenek. A műfű piac manapság már legalább olyan színes és népes, mint a műfenyőké, mindenféle szálú (2D-s, 3D-s, kevert) műfüvek kaphatóak a piacon, ahogy különféle színek közül is választhattok az erre szakosodott webshopok kínálatában, mint például a Grassland. Ezek közül az új típusú műfüvek közül leginkább a hosszabb szálú, lágyabb esésű verziók a legalkalmasabbak kertekben, irodákban és erkélyeken. A legideálisabb, ha a pihenő helyiségekben helyezzük el ezeket a műfű termékeket őket, ahol pár nyugodt percet tölthetnek el a dolgozók ez idő alatt feltöltődve, hogy újult erővel fogjanak hozzá újra a kreatív munkához.

Related Post